Doodle wasbeurt

Ze zeggen wel eens dat ik een ‘zelfreinigende’ vacht heb en van buiten ziet het er misschien wel schoon uit. Maar toch verzamelen modder, zand, sneeuw, regen, vet en stof zich in mijn vacht. Dus even doorblazen met de waterblazer is dan een absolute must om klitten te voorkomen. De Tangle Repair van Jean Peau kan je gebruiken op mijn droge vacht om tussendoor mijn vacht lekker door te kammen en te ontklitten. Deze spray geeft een goede vachtverzorging.

Maar om mij nu lekker schoon, fris, zacht en knuffelig te houden, moet je mij af en toe toch wassen. Niet te vaak, ongeveer één keer per maand (of zelfs twee maanden). Zorg er wel voor dat ik helemaal klitvrij ben, voordat je begint met wassen.

Mijn baasjes gebruiken speciale Doodle shampoo van Jean Peau. Dit zijn producten op basis van natuurlijke kruidenextracten, met een zuurgraad die zodanig is, dat de vetlaag van de huid en vacht niet wordt afgebroken, maar zelfs wordt verbeterd. Gebruik in ieder geval altijd een speciale Doodle shampoo, deze zijn afgestemd op de gevoelige Doodle huid en Doodle vacht.

Wassen

Ik vind het fijn als je lauwwarm water gebruikt, onze lichaamstemperatuur is hoger dan die van jullie, vandaar! Voordat je met wassen begint maak je de shampoo klaar en verdun je met water in de mengfles, dan kan je er veel langer mee doen en dan weet je zeker dat mijn vacht nat genoeg wordt om goed te kunnen schuimen. Je vult de mengfles met één of twee pinkdiktes shampoo, verdunbaarheid 1:4 tot maximaal 1:15. Gewoon even checken of het mengsel vettig genoeg is, zo niet, dan voeg je wat extra shampoo toe.

TIP: doe ook alvast de conditioner in de mengfles, dan hoef je in plaats van twee keer maar één keer te wassen! Bovenop de shampoo nog een pinkdikte conditioner is voldoende.

Dan lekker inmasseren met je vingertoppen, zodat mijn vacht goed gereinigd wordt en laat het 3 tot 5 minuten intrekken. Doe mijn koppie maar even als laatste, misschien vinden mijn Doodle vriendjes het wel fijn, maar ik heb er een beetje een hekel aan als die waterstraal over mijn koppie gaat. En daarna heel goed uitspoelen, als er shampoo resten achterblijven kan ik daar vreselijke jeuk en irritaties van krijgen.

TIP: doe eerst even een katoenen watje in mijn oren, dan komt er geen water in!

Drogen

Als ik helemaal uitgespoeld ben, kan je mijn vacht drogen met een handdoek (deppen niet wrijven). Heerlijk is dat, want ik krijg er helemaal de kriebels van als ik zo nat ben. Je moet mijn natte vacht nooit aan de lucht laten drogen! Dan ontstaan er heel snel klitten. Dus daar is ie weer: de waterblazer. Mijn vacht heerlijk droog blazen, dan heb ik daarna weer een hele fluffy Doodle look.

Terug naar Doodle Jean Peau
Pakket Jean Peau shampoo cremespoeling tangle repair mengfles Doodle