Mijn pup wil niet slapen!

Whaa mijn pup wil niet slapen! Daar kwam mijn huisgenootje Spetter de kamer in waggelen. Maar jeetje zeg wat een druktemaker. Ze had het gelijk voorzien op mijn oren, wat een toestand. Ik ga ondertussen al wat jaartjes mee en weet niet of ik dit allemaal nog wel kan hebben. Kan ze niet gewoon gaan slapen?

Pups moeten veel slapen

Ik heb het even nagevraagd bij mijn baasjes. Zij hebben mij verzekerd dat Spetter echt nog veel zal slapen. En niet de hele dag in mijn oren zal hangen, pffff gelukkig. Zij groeit als kool en daarom is het echt nodig dat ze genoeg slaap krijgt. Wist je dat puppy’s wel 16 tot 20 uur per dag slapen? Als ze niet genoeg slapen worden ze gestresst, kunnen snel overprikkeld raken en worden dan bijterig en druk. Geloof mij, dat wil je niet!

Benchtraining

Sommige puppy’s hebben wat moeite met willen slapen. Daarom is benchtraining erg belangrijk. De bench moet een veilig plekje zijn waar ze tot rust kunnen komen. Door een rustige slaapplek te creëren voelt hij zich veilig en zal sneller in slaap vallen. Kies voor een ruime bench waar ook nog een fluffy donut in past. Spetter kroop meestal lekker in de donut, maar als ze het warm had kon ze er ook nog naast gaan liggen. Fijn hoor zo’n bench, dan kom ik tenminste ook aan mijn rust toe.

Tip: een benchkussen is een goede optie, maar als het erg warm is dan ligt het ook heerlijk op de koele plaat!

Terug naar Slapen
Mijn pup wil niet slapen! Australian Labradoodle pups fokker ALAEU