Waarom snuffelen wij zo graag?

Wij willen graag ons natuurlijke gedrag vertonen. Gedrag waarvan de motivatie vooral van binnenuit komt, instinctief. Het is fijn als we voorzien worden in dergelijke sterke behoeftes en daar kunnen jullie bij helpen. Jullie kunnen ons bijvoorbeeld op een andere manier voeren en ons de mogelijkheid geven om lekker te snuffelen.

Social media checken

Jullie hebben natuurlijk de telefoon waar heel social media wordt gecheckt. Nou wij doen dat dus met onze neus. Als ik de omgeving afsnuffel weet ik precies wie langs is geweest, welke dame op zoek was naar die fantastische reu van de overburen en welke reu plasjes achterliet voor mijn huisgenootje Spetter.

Daarom snuffelen wij zo graag. Door ons te laten snuffelen krijgen wij overzicht, geeft dat vertrouwen en biedt het rust.

Mentale uitdaging bij het voeren

Jullie kunnen gebruik maken van ons probleemoplossend vermogen door op een andere manier te voeren. Denk dan bijvoorbeeld aan vloerpuzzels zoals de snuffelmat, dan kunnen we heerlijk snuffelen. Maar ook knagen en likken (een kauwbot of een gevulde Kong) vind ik heerlijk.

Wat ook zeker mentale uitdagingen zijn, zijn de Kong Bal en de Kong Wobbler. Onze baasjes leggen dan vaak een aantal verschillende speeltjes neer, waarbij wij mogen proberen om alle brokjes eruit te krijgen. Dat is best een hele opgave, daarna nestel ik mij altijd heerlijk in mijn mandje.

TIP: voor de zinnige eters onder ons; geef onze normale brokken eens in een snuffelmat of Kong!

Naar Doodle Speelgoed
Waarom snuffelen wij zo graag Hond met Kong Typisch4Doodles